Royal berry logo Zoet én vol van smaak

Buitenkas

Buitenkas Royal BerrySinds 2016 beschikt Royal Berry over een buitenkas. In de buitenkassen bevinden zich ongeveer 7 hectare aardbeienplanten die in de periode juni tot oktober in productie zijn. De doordragende rassen Favori, Florina, Florentina en Furori, zijn in de buitenkas goed voor een constante aardbeienpluk. Net als in de binnenkas doen we er ook in de buitenkas alles aan om de kwaliteit van de aardbeien te waarborgen.

 

Altijd voldoende aardbeien door nuttige insecten

Bij Royal Berry proberen we op allerlei manieren te voorkomen dat de aardbeienoogst minder wordt of mislukt. In de buitenkas zetten we natuurlijk vijanden in om schade als gevolg van eventuele insectenplagen te voorkomen. Via deskundige leveranciers kopen wij onder andere roofmijt en sluipwespen in. Deze dieren gaan door het gewas heen en zoeken naar schadelijke insecten als trips, spint en luis. De ‘nuttige’ insecten eten deze schadelijke insecten op. Minder insectenplagen en nauwelijks schade aan de aardbeienoogst zijn hiervan het resultaat.

Nauwelijks last van slecht weerLMF_20160526_Royal_Berry_3082

Een bovenlaag van plastic folie beschermt de aardbeienplanten in de buitenkas tegen mogelijke negatieve weersinvloeden. Van slecht weer hebben de planten dan ook nauwelijks last. Dankzij deze beschermingslaag is bovendien minder chemische bespuiting nodig.

Continue waarborg voor uitstekende kwaliteit aardbeien

De buitenkas bevindt zich aangrenzend aan de binnenkas, waardoor de aardbeien gegarandeerd na de pluk snel in de koeling zijn. De beste waarborg voor een perfecte kwaliteit aardbei. Aardbeien plukken we dagelijks. Tijdens de piekproductie 40.000 kg per dag, 220.000 kg per week. Op jaarbasis is de aardbeienproductie ongeveer 2,5 miljoen kg aardbeien, die voornamelijk naar Engeland, Duitsland en Nederland gaan.