Royal berry logo Zoet én vol van smaak

Over ons

“Alles geven voor het beste product; een lekkere aardbei van eind maart tot eind december” – Jan van Genderen | Royal Berry

Waarom onze klanten onze klant zijn:

  • we leveren in zekerheid; van goede kwaliteit en goed in volume
  • we zijn professioneel en betrouwbaar dankzij jarenlange ervaring in de aardbeienteelt
  • we werken met plezier en hebben een goede samenwerking onderling, met onze klanten en met onze leveranciers
  • we maken goede prijsafspraken en we denken mee met onze klanten

 

Onze klanten geven ons terug dat we zeer flexibel zijn en roemen onze correcte planning. Omdat we goed kunnen schatten hoeveel we kunnen oogsten per keer, zijn onze leveringen altijd zeer betrouwbaar. Dat betekent ook dat, als we niet voldoende aardbeien kunnen leveren, onze klanten ruim op tijd op de hoogte worden gebracht. We zijn proactief, doen veel aan onderzoek en leveren de aardbei kant-en-klaar in bakjes uit, uniek in onze branche.

Royal Berry wil nou eenmaal de beste aardbeien leveren.

Met een team van professionals, variërend van 10 tot 150 mensen, werken wij het hele jaar door aan het kweken van een kwalitatief goede aardbei. Dit doen we met zijn allen met passie en plezier. Door samen te werken met verschillende specialisten halen we het optimale uit onze aardbeienplanten voor een kwalitatief uitstekende aardbei. De Royal Berry is zoals je een aardbei verwacht; zoet, sappig en glanzend.

17 jaar (!) was Jan pas toen hij Royal Berry startte

Jan van GenderenRoyal Berry is opgericht door Jan van Genderen. Hij begon al vroeg als aardbeienteler. ‘Mijn vader teelde aardbeien in een kas van 1000 m2, naast een baan in de techniek. Dit deed hij gewoon om een centje bij te verdienen op de veiling met de verkoop van aardbeien. Ik was meer in de kas te vinden dan op school. Ik werd er altijd heel blij van om bezig te zijn met de aardbeien en ze bij de veiling te krijgen.’ Jan groeit op tussen de aardbeien en al gauw heeft hij de ambitie een aardbeienkwekerij op te zetten.

Zijn vader helpt hem met de financiering. ‘Mijn vader stimuleerde mij om heel jong te beginnen. Op 17 jarige leeftijd startte ik met mijn aardbeienkwekerij, destijds in Poederoijen in de Bommelerwaard. In ongeveer 1 hectare kas teelde ik hier aardbeien, van 2002 tot 2010. Met vallen en opstaan heb ik veel geleerd.

In 2010 verkoopt Jan de boel en maakt een nieuwe start in de Betuwe. ‘Ik wist na mijn ervaring in de Bommelerwaard dat ik het groter wilde aanpakken dan in de Bommelerwaard. Groter omdat ik dan de juiste expertise erbij kan halen om een goede aardbei op de markt te brengen. Mijn missie is de beste teler van Nederland te zijn.’

Specialisten + investeren = een uitstekende aardbei

Het gebied in Bemmel is gunstig gelegen voor de afzet. ‘De locatie is heel prettig, klanten kunnen hun aardbeien gemakkelijk afhalen.’ Door kennis in te kopen en veel te investeren levert Jans bedrijf Royal Berry momenteel een uitstekende aardbei. ‘Aardbeien telen doe ik niet alleen, om mij heen heb ik een team van professionals die mij met raad en daad bijstaan. Een must in aardbeienland want elk jaar zijn de omstandigheden weer anders, door steeds wisselende weersinvloeden.’

De vaste kern van het bedrijf bestaat uit ongeveer 10 personen. In de piektijden werken er circa 150 mensen bij Royal Berry. ‘Ik houd van een strak georganiseerd bedrijf waar veel gebeurt en waar we met zijn allen het beste eruit halen door hard te werken.’ Geen seizoen is hetzelfde, de weersomstandigheden zijn iedere keer weer anders. ‘Een blauwdruk voor goede en voldoende aardbeien krijgt niemand. Het is onze uitdaging er iedere dag het maximale eruit te halen.’ Iedereen bij Royal Berry werkt met passie en plezier. Dat is een essentieel onderdeel van het bedrijf. ‘Voor mij is het belangrijk dat iedereen die hier werkt het naar de zin heeft. Ik heb contact met iedereen we werken er hard aan om er het beste uit te halen, elke dag weer. Onze plukkers zijn hele harde werkers en werken met plezier bij ons.’

De geur van verse aardbeien biedt garantie voor veel plezier

Sinds 2016 zijn de buitenkassen erbij gekomen. De aardbeien in deze kassen zijn ook al met succes geoogst. ‘Een dag is voor mij helemaal geslaagd als ik zo nu en dan zelf een aardbeitje kan plukken, rond kan lopen en plezierige gezichten zie.’ De geur van verse aardbeien biedt garantie voor veel plezier. ‘Het leuke van aardbeien telen, voor mij, is dat ik van bijna niets een heel mooi product kan maken. Dat vond ik al toen ik als kind bezig was met de aardbeien, maar dat vind ik nog steeds. Ons product, de aardbei, wekt altijd een heel positief gevoel op. Mensen worden er blij van en dat vind ik mooi.’

Personeel aan het woord

Allan | Bedrijfsleider Royal Berry

Allan

‘In 2010 begon ik samen met Jan in de aardbeienteelt in Bemmel. Iedere dag bewaak ik de kwaliteit van de aardbeien; evalueren en bijstellen wat de planten nodig hebben behoort tot mijn dagelijkse taak. Een topproductie halen met onze aardbeien is ons doel. Van Jan krijg ik veel vrijheid om zaken te regelen. De sfeer bij Royal Berry is prettig en open. We werken hier met een fijn team. De lat leggen we hoog maar de resultaten zijn er naar en iedereen werkt hier met veel plezier. We horen tot de top van Nederland.’

 

Quincy | Bedrijfsleider Buitenkas Royal Berry

‘In ben begonnen met werken bij Royal Berry in de binnenkas in 2013. Het is heel prettig werken bij Royal Berry, er is een goede sfeer. Sinds januari 2016 heb ik de verantwoordelijkheid over de buitenkas. Dit betekent controleren en aansturen van mensen plus de kwaliteit van de aardbeien bewaken. We gaan bij Royal Berry voor een bepaald doel en daar werken we hard aan. Het is fijn als het lukt. Nu ik in de buitenkas werk, merk ik hoe fijn het is om lekker buiten te werken. Daar houd ik van. ’

 

Erik | Bedrijfsleider VG Berry

‘Bij Royal Berry heerst een professionele sfeer, er is veel begeleiding en er zijn adviseurs betrokken bij het aardbeienproces. Sinds 2013 ben ik verantwoordelijk voor de vestiging VG Berry. De samenwerking met Jan is heel goed, hij geeft me vertrouwen. Ik krijg veel vrijheid voor eigen initiatieven en dat vind ik prettig. Regelmatig bezoek ik andere kwekerijen, daar leer ik altijd veel van. Iedere dag proberen we het iets beter te doen dan gisteren, dat is ons doel. Aardbeien proeven we de hele dag door, aan de smaak lezen we af of de plant het naar de zin heeft. Hoe meer deze het naar de zin heeft, hoe zoeter de aardbei. Waar nodig stellen we bij.’